Skip to content

Mikä on todiste Jumalan olemassaolosta?

Vai otammeko sen yksinkertaisesti ‘uskosta’?

Monet kysyvät, onko Jumala todella olemassa ja onko Jumalan olemassaolo havaittavissa rationaalisesti. Loppujen lopuksi kukaan ei ole nähnyt Jumalaa. Ehkä ajatus Jumalasta on siis yksinkertaisesti mielemme psykologista toimintaa. Koska Jumalan olemassaolo vaikuttaa käsitykseemme itsestämme, tulevaisuudestamme ja elämän tarkoituksesta, sitä kannattaa tutkia. On olemassa kolme suoraviivaista ja perusteltua todisteiden perhettä, jotka testaavat melko yksiselitteisesti, onko Jumala olemassa vai ei.

Testi 1. Tieteellinen todistusaineisto alkuperästämme todistaa Luojasta.

Sinä ja minä olemme olemassa, ja olemme ihmeellisesti rakennettu maailmassa, jossa on monenlaista muuta elämää, joka on myös yhteydessä toisiinsa ja hienosäädetty toisiinsa, kuten koneen osat, jotka on hienosäädetty toimimaan yhdessä. Tutkija, joka johti tiimiä, joka ensimmäisen kerran sekvensoi ihmisen genomin, kuvasi DNA:ta seuraavasti:

“Näin ollen DNA:ta voidaan pitää ensikäden ajatellen opetuskäsikirjoituksena, ohjelmistona, joka koostuu tuhansista koodin kirjaimista.” Francis Collins. Jumalan kieli. 2006. s. 102-103

Miten [ohjelma] itse asiassa “suoritetaan”? … Tehtaassa [ribosomissa] oleva kehittyneiden kääntäjien ryhmä … muuntaa sitten tämän molekyylin sisältämän informaation tietyksi proteiiniksi. Sama s. 104

Toinen tapa ajatella tätä … on tarkastella kielen metaforaa. … Näistä sanoista [proteiineista] voidaan rakentaa monimutkaisia kirjallisia teoksia… Sama s. 125

‘Ohjelmistot’, ‘tehtaat’ ja ‘kielet’ syntyvät vain Älykkäiden Olentojen toimesta. Näin ollen vaikuttaa intuitiiviselta, että ensimmäinen ja todennäköisin selitys alkuperällemme on se, että älykäs suunnittelija – Jumala – loi meidät. Tutustumme tähän syvällisemmin tässä, jossa tarkastelemme tätä vastakohtana evoluutioteorialle, joka yrittää selittää biologisen monimutkaisuuden ilman älykkyyttä.

Testi 2. Jeesuksen historiallisen ylösnousemuksen puolesta.

Kuolema on perimmäinen kohtalo, joka odottaa kaikkea ihmiselämää. Luonnolliset järjestelmämme, vaikka ne onkin uskomattoman hyvin suunniteltu, rappeutuvat aina. On kuitenkin olemassa erittäin vahva historiallinen näyttö siitä, että Jeesus nousi kuolleista. Jos se pitää paikkansa, niin silloin kaikkein varteenotettavin selitys viittaa yliluonnolliseen voimaan, joka ylittää luonnon. Tutki ylösnousemusta ja pohdi itse, nousiko Jeesus kuolleista. Jos näin on, se osoittaa yliluonnollista voimaa (Jumalaa), joka toimii maailmassa.

Testi 3. Jeesuksen profetiat viittaavat jumalalliseen suunnitelmaan ja siten jumalalliseen mieleen, joka toteuttaa tämän suunnitelman.

Monet Jeesuksen elämän tapahtumat on ennustettu eri tavoin, sekä sanojen että draaman kautta, satoja vuosia ennen hänen elämäänsä. Kymmenien ennustusten silmiinpistävä täyttyminen osoittaa, että tapahtumia koordinoi Mieli. Mutta koska nämä tapahtumat ovat satojen vuosien päässä toisistaan ja koska yksikään ihmismieli ei voi ennakoida tulevaisuutta niin pitkälle tulevaisuuteen, tämä puhuu ajan ylittävän Mielen puolesta. Tutkikaa sekä profetioiden monimutkaisuutta että moninaisuutta ja kysykää itseltänne, voidaanko niitä selittää millään muulla tavalla kuin kaikkitietävän Mielen antamalla merkkejä ja toteuttamalla Hänen Suunnitelmaansa. Jos näin on, silloin tämän Mielen, joka voi näin koordinoida ihmiselämää, on oltava olemassa. Seuraavassa on muutamia erityisiä ennustuksia tutkittavaksi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *