Skip to content

Luoja lihassa: Voiman sanan osoittama –

20 vuosisadan tiedemies Albert Einstein ja 20 vuosisadan teknologiayrittäjä Mark Zuckerberg, Facebook/Metan perustaja, antaa näkemyksen kahdesta universumimme peruslaista, ja auttaa meitä ymmmärtämään paremmin, mitä Raamattu kirjaa luomisvaiheessa, sekä näkemyksen Jeesuksen persoonallisuudesta.Tutkimme tätä tekemällä ensin yhteenvedon Einsteinin ja Zuckerbergin saavutuksista.

Einstein: 20 vuosisadan massaenergia

Tiedämme Albert Einstein (1879-1955), juutalainen saksalainen, suhteellisuusteorian kehittämisestä. Einstein, joka oli koulutettu ensimmäistä maailmansotaa edeltävässä Saksassa ja Sveitsissä, menestyi matematiikassa ja fysiikassa. Sveitsin patenttivirastossa työskennellessä, hän julkaisi ensimmäisen kerran, suhteellisuusteoriansa vuonna 1905, joka ennusti outoja fyysisiä tapahtumia. Eddington vahvisti Einsteinin teorian vuonna 1919, kun hän havaitsi valon taittuvan tähden ympärillä pimennyksen aikana. Tämä vahvistus teki Einsteinistä maailmankuulun, ja myönsi hänelle 1921 Nobel-palkinnon.

Einsteinin suhteellisuusteoriasta saatu yhtälö (E = mc2) paljasti että massa ja energia ovat keskenään vaihdettavissa. Massaa voidaan menettää valtavan energian saamiseksi. Mutta vaikka massaenergiaa voidaan vaihtaa keskenään, tiede ei ole löytänyt luonnollista prosessia, joka luo massaenergiaa. Termodynamiikan ensimmäinen laki, (tai massaenergian säilymislaki), fysiikan todennetuin ja havaittu laki, sanoo, että massaenergiaa ei voida luoda. Energiaa voidaan muuttaa erilaisiksi energiatyypeiksi (kineettiseksi, lämpöenergiaksi, sähköiseksi jne.) tai massaksi, mutta uutta massaenergiaa ei voida luoda. Energiaa voidaan levittää aaltoina, jolloin auringon energia saavuttaa maahan.

Zuckerberg: Tiedot 21 vuosisadassa

Mark Zuckerberg

Einstein valaisi meille ensimmäisen lain. Zuckerbergin menestys Facebookissa osoittaa sen seuralaisen lain – Thermodynamiikan toisen lain – leviämisen. Syntynyt vuonna 1984, ja myös juutalaista alkuperää, Mark Zuckerbergin menestys, yhtenä näkyvimmistä 21 vuosisadan miljardööri Tietotekniikan yrittäjänä, havainnollistaa ei-massaenergiaelementin perustodellisuuden: tiedon. Koska tieto ei ole massaenergiaa, eikä sitä voida havaita fyysisesti, monet eivät pidä sitä todellisena. Toiset olettavat, että tietoa syntyy yksinkertaisesti pitkien onnekkaiden tapahtumisketjujen jälkeen. Tämä on edelleen kulmakivi darwinilaiselle maailmankaikkeuden näkemykselle, jota edistetään niin voimakkaasti modernissa kulttuurissa.

Emme voi tutkia tämän maailmankuvan oletuksia, vaan mietitään vain hetki kaikkia monimiljardöörejä, kuten Mark Zuckerberg, jotka ovat tulleet esiin viime vuosikymmeninä. Heistä tuli miljardöörejä, koska he tunnistivat tiedon todellisuuden ja rakensivat älykkäitä tietojärjestelmiä, joita me kaikki nyt käytämme. Älykkyys tuottaa tietoa, ei onnea. Zuckerbergin ja muiden hänen kaltaistensa menestys on luonut kokonaan uuden toimialan – tietotekniikan. Sen tosiasian, että harvat ovat saavuttaneet sen, mitä he ovat tehneet, pitäisi osoittaa, että tietoa ei synny vain tuurista. 

Itse asiassa, Termodynamiikan toinen laki paljastaa, että luonnollinen maailma, joka jätetään yksinkertaisesti luonnonenergiareaktioiden varaan, menettää tietoa. Mutta mistä kaikki se fantastinen monimutkainen tieto, jonka näemme luonnonmaailmassa hyödyntäen massaenergiaa (DNA, proteiinit, fotosynteesi, ATP-syntaasi jne.), on peräisin?

Massaenergiaa ja tietoa alussa

Raamatun luomiskertomus antaa tyylikkään vastauksen. Raamattu kertoo luomisen tapahtuneen Jumalan puhuessa. Puhumiseen liittyy olennaisesti aaltojen välittämää tietoa ja energiaa. Aaltojen kuljettama tieto voi olla kaunista musiikkia, ohjesarjaa tai mitä tahansa viestiä, jonka joku haluaa lähettää. 

Raamattu kertoo, että Jumala ”puhui”, ja siten välitti tietoa ja energiaa aaltoina. Tämä aiheutti massan ja energian järjestyksen monimutkaiseen maailmankaikkeuteen, jonka näemme nykyään. Tämä tapahtui, koska “Jumalan Henki” leijui tai värähteli massan päällä. Tärinä on sekä energiamuoto että myös äänen olemus. Lue tästä näkökulmasta:

Tilin luominen: Luoja puhuu

1 Alussa loi Jumala taivaan ja maan.

Ja maa oli autio ja tyhjä, ja pimeys oli syvyyden päällä, ja Jumalan Henki liikkui vetten päällä.

Ja Jumala sanoi: “Tulkoon valkeus”. Ja valkeus tuli.

Ja Jumala näki, että valkeus oli hyvä; ja Jumala erotti valkeuden pimeydestä.

Ja Jumala kutsui valkeuden päiväksi, ja pimeyden hän kutsui yöksi. Ja tuli ehtoo, ja tuli aamu, ensimmäinen päivä.

Ja Jumala sanoi: “Tulkoon taivaanvahvuus vetten välille erottamaan vedet vesistä”.

Ja Jumala teki taivaanvahvuuden ja erotti vedet, jotka olivat taivaanvahvuuden alla, vesistä, jotka olivat taivaanvahvuuden päällä; ja tapahtui niin.

Ja Jumala kutsui vahvuuden taivaaksi. Ja tuli ehtoo, ja tuli aamu, toinen päivä.

Ja Jumala sanoi: “Kokoontukoot vedet, jotka ovat taivaan alla, yhteen paikkaan, niin että kuiva tulee näkyviin”. Ja tapahtui niin.

10 Ja Jumala kutsui kuivan maaksi, ja paikan, mihin vedet olivat kokoontuneet, hän kutsui mereksi. Ja Jumala näki, että se oli hyvä.

11 Ja Jumala sanoi: “Kasvakoon maa vihantaa, ruohoja, jotka tekevät siementä, ja hedelmäpuita, jotka lajiensa mukaan kantavat maan päällä hedelmää, jossa niiden siemen on”. Ja tapahtui niin:

12 maa tuotti vihantaa, ruohoja, jotka tekivät siementä lajiensa mukaan, ja puita, jotka lajiensa mukaan kantoivat hedelmää, jossa niiden siemen oli. Ja Jumala näki, että se oli hyvä.

13 Ja tuli ehtoo, ja tuli aamu, kolmas päivä.

14 Ja Jumala sanoi: “Tulkoot valot taivaanvahvuuteen erottamaan päivää yöstä, ja olkoot ne merkkeinä osoittamassa aikoja, päiviä ja vuosia,

15 ja olkoot valoina taivaanvahvuudella paistamassa maan päälle”. Ja tapahtui niin:

16 Jumala teki kaksi suurta valoa, suuremman valon hallitsemaan päivää ja pienemmän valon hallitsemaan yötä, sekä tähdet.

17 Ja Jumala pani ne taivaanvahvuuteen, paistamaan maan päälle

18 ja hallitsemaan päivää ja yötä ja erottamaan valon pimeästä. Ja Jumala näki, että se oli hyvä.

19 Ja tuli ehtoo, ja tuli aamu, neljäs päivä.

20 Ja Jumala sanoi: “Viliskööt vedet eläviä olentoja, ja lentäkööt linnut maan päällä, taivaanvahvuuden alla”.

21 Ja Jumala loi suuret merieläimet ja kaikkinaiset liikkuvat, vesissä vilisevät elävät olennot, kunkin lajinsa mukaan, ja kaikkinaiset siivekkäät linnut, kunkin lajinsa mukaan. Ja Jumala näki, että se oli hyvä.

22 Ja Jumala siunasi ne sanoen: “Olkaa hedelmälliset ja lisääntykää ja täyttäkää meren vedet, ja linnut lisääntykööt maan päällä”.

23 Ja tuli ehtoo, ja tuli aamu, viides päivä.

24 Ja Jumala sanoi: “Tuottakoon maa elävät olennot, kunkin lajinsa mukaan, karjaeläimet ja matelijat ja metsäeläimet, kunkin lajinsa mukaan”. Ja tapahtui niin:

25 Jumala teki metsäeläimet, kunkin lajinsa mukaan, ja karjaeläimet, kunkin lajinsa mukaan, ja kaikki maan matelijat, kunkin lajinsa mukaan. Ja Jumala näki, että se oli hyvä.

1 Mooseksen 1:1-25

Raamattu kertoo sitten, että Jumala loi ihmiskunnan “Jumalan kuvaksi”, jotta voisimme heijastaa Luojaa. Mutta pohdiskelumme on rajallinen siinä mielessä, että emme voi käskeä luontoa pelkästään puhumalla sille. 

Jeesus myös “puhuu”

Mutta Jeesus teki tämän, osoittaen valtuutensa puhua muutakin kuin opettamista ja parantamista. Hän teki tämän, jotta voisimme ymmärtää häntä luomiskertomuksesta, jossa Jumala puhui tietoa ja energiaa maailmankaikkeuden perustamiseksi. Näemme, kuinka evankeliumit tallentavat nämä tapahtumat

22 Niin tapahtui eräänä päivänä, että hän astui opetuslapsinensa venheeseen ja sanoi heille: “Menkäämme järven tuolle puolen”. Ja he lähtivät vesille.

23 Ja heidän purjehtiessaan hän nukkui. Mutta alas järvelle syöksyi myrskytuuli, ja venhe tuli vettä täyteen, ja he olivat vaarassa.

24 Niin he menivät ja herättivät hänet sanoen: “Mestari, mestari, me hukumme!” Ja herättyään hän nuhteli tuulta ja veden aallokkoa; ja ne asettuivat, ja tuli tyven.

25 Ja hän sanoi heille: “Missä on teidän uskonne?” Mutta pelko oli vallannut heidät, ja he ihmettelivät, sanoen toisilleen: “Kuka onkaan tämä, kun hän käskee sekä tuulia että vettä, ja ne tottelevat häntä?”

Luukkaan 8:22-25

Jeesuksen sana käski jopa tuulta ja aaltoja! Ei ihme, että opetuslapset olivat täynnä pelkoa. 

… Massaenergian luominen

Toisessa yhteydessä hän osoitti samanlaista voimaa, tuhansien ihmisten kanssa. Tällä kertaa, hän ei käskenyt tuulta ja aaltoja – vaan ruokaa.

6 Sen jälkeen Jeesus meni Galileaan, se on Tiberiaan, järven tuolle puolelle.

Ja häntä seurasi paljon kansaa, koska he näkivät ne tunnusteot, joita hän teki sairaille.

Ja Jeesus nousi vuorelle ja istui sinne opetuslapsinensa.

Ja pääsiäinen, juutalaisten juhla, oli lähellä.

Kun Jeesus nosti silmänsä ja näki paljon kansaa tulevan tykönsä, sanoi hän Filippukselle: “Mistä ostamme leipää näiden syödä?”

Mutta sen hän sanoi koetellakseen häntä, sillä itse hän tiesi, mitä aikoi tehdä.

Filippus vastasi hänelle: “Eivät kahdensadan denarin leivät heille riittäisi, niin että kukin saisi edes vähän”.

Niin toinen hänen opetuslapsistansa, Andreas, Simon Pietarin veli, sanoi hänelle:

“Täällä on poikanen, jolla on viisi ohraleipää ja kaksi kalaa, mutta mitä ne ovat näin monelle?”

10 Jeesus sanoi: “Asettakaa kansa aterioimaan”. Ja siinä paikassa oli paljon ruohoa. Niin miehet, luvultaan noin viisituhatta, laskeutuivat maahan.

11 Ja Jeesus otti leivät ja kiitti ja jakeli istuville; samoin kaloistakin, niin paljon kuin he tahtoivat.

12 Mutta kun he olivat ravitut, sanoi hän opetuslapsillensa: “Kootkaa tähteeksi jääneet palaset, ettei mitään joutuisi hukkaan”.

13 Niin he kokosivat ne ja täyttivät kaksitoista vakkaa palasilla, mitkä olivat viidestä ohraleivästä jääneet tähteeksi niiltä, jotka olivat aterioineet.

14 Kun nyt ihmiset näkivät sen tunnusteon, jonka Jeesus oli tehnyt, sanoivat he: “Tämä on totisesti se profeetta, joka oli maailmaan tuleva”.

15  Now when Jesus saw that they were going to come and take him by force, to make him king, he withdrew again to the mountain, he alone.

Johanneksen 6:1-15

Mitä se tarkoittaa?

Luodessaan massaa tyhjästä, Jeesus osoittaa saman käskyn massa-energialle kuin Jumala teki luomisessa. Kun ihmiset näkivät, että Jeesus pystyi lisäämään ruokaa yksinkertaisesti puhumalla, he tiesivät, että hän oli ainutlaatuinen. Mutta mitä se tarkoitti? Jeesus selitti myöhemmin selventämällä sanojensa voimaa

63 Henki on se, joka eläväksi tekee; ei liha mitään hyödytä. Ne sanat, jotka minä olen teille puhunut, ovat henki ja ovat elämä.

Johanneksen 6:63

Ja

57 Niinkuin Isä, joka elää, on minut lähettänyt, ja minä elän Isän kautta, niin myös se, joka minua syö, elää minun kauttani.

Johanneksen 6:57

Jeesus väitti ruumiillistuvansa lihassa kolminkertaisen Luojan (Isä, Sana, Henki), joka oli puhunut kosmoksen olemassaoloon. Hän oli Luoja, elävänä, ihmisen muodossa. Hän osoitti tämän puhumalla hänen voimansa, tuulen, aallon, ja aineksen yli.

We like to think…

Nykyään ihmiset ymmärtävät Raamatun luomiskertomuksen yksinkertaisesti yksinkertaisten ihmisten muinaisena mytologiana. Mutta tämä tili on täysin linjassa viimeisimmän ymmärryksemme kanssa siitä, kuinka tieto ja energia etenevät aaltoina. Tyylikäs kertomus pysyy mutkattomana, kun se toistaa “Jumala sanoi…”, joten yksinkertaiset ei-tieteelliset ihmiset ymmärsivät sen. Mutta sillä on myös todellinen merkitys meille massaenergian ja tiedon ymmärryksessä 21. vuosisadalla.

Juutalaiset ovat johtaneet ihmiskunnan kehityksen ymmärtämään ja soveltamaan peruselementtejä, jotka muodostavat todellisuuden (massaenergia ja informaatio), joista esimerkkinä ovat Einstein & Zuckerberg.

Jotkut pelkäävät tätä juutalaista johtajuutta ja levittävät siten juutalaisvastaista pelkoa juutalaisia ​​kohtaan. Mutta koska nämä edistysaskeleet ovat siunannut ja rikastuttaneet kaikkia ihmisiä, parempi selitys juutalaisten johtajuudelle tulee siunauksen lupauksesta Aabrahamille.

Evankeliumit esittää Jeesusta arkkityyppinä juutalaisesta kansasta. Sellaisenaan hän myös suuntasi huomionsa massaenergiaan ja informaatioon. Mutta hän ei tehnyt sitä pelkästään ymmärryksen vuoksi, vaan automaattisella ohjauksella ja käskyllä. Näin tehdessään, hän osoitti väitteensä olevan sama agentti, joka alun perin “puhui” maailmamme olemassaoloon. Myöhemmin näemme kuinka hän peilaa Luomisviikon tapahtumia sillä, mitä hän tekee Passion-viikolla.

… Ja sydämmet

Jeesuksen opetuslasten oli vaikea ymmärtää tätä. Evankeliumi kertoo, että heti 5000 ruokinnan jälkeen:

45 Ja kohta hän vaati opetuslapsiansa astumaan venheeseen ja kulkemaan edeltä toiselle rannalle, Beetsaidaan, sillä aikaa kuin hän laski kansan luotansa.

46 Ja sanottuaan heille jäähyväiset hän meni pois vuorelle rukoilemaan.

47 Ja kun ilta tuli, oli venhe keskellä järveä, ja hän oli yksinään maalla.

48 Ja kun hän näki heidän soutaessaan olevan hädässä, sillä tuuli oli heille vastainen, tuli hän neljännen yövartion vaiheilla heidän luoksensa kävellen järven päällä ja aikoi kulkea heidän ohitsensa.

49 Mutta nähdessään hänen kävelevän järven päällä he luulivat häntä aaveeksi ja rupesivat huutamaan;

50 sillä kaikki näkivät hänet ja peljästyivät. Mutta heti hän puhutteli heitä ja sanoi heille: “Olkaa turvallisella mielellä, minä se olen; älkää peljätkö”.

51 Ja hän astui venheeseen heidän tykönsä, ja tuuli asettui. Niin he hämmästyivät ylen suuresti sydämessään.

52 Sillä he eivät olleet noista leivistäkään päässeet ymmärrykseen, vaan heidän sydämensä oli paatunut.

53 Ja kuljettuaan yli toiselle rannalle he tulivat Gennesaretiin ja laskivat maihin.

54 Ja heidän noustessaan venheestä kansa heti tunsi hänet;

55 ja he riensivät kiertämään koko sitä paikkakuntaa ja rupesivat vuoteilla kantamaan sairaita sinne, missä kuulivat hänen olevan.

56 Ja missä vain hän meni kyliin tai kaupunkeihin tai maataloihin, asetettiin sairaat aukeille paikoille ja pyydettiin häneltä, että he saisivat koskea edes hänen vaippansa tupsuun. Ja kaikki, jotka koskivat häneen, tulivat terveiksi.

Markuksen 6:45-56

Kovat sydämemme

Siinä sanotaan, että opetuslapset “eivät ymmärtäneet”. Syy ymmärtämättömyyteen ei ollut se, etteivätkö he olleet älykkäitä; se ei johtunut siitä, että he eivät nähneet mitä tapahtui; ei siksi, että he olisivat huonoja opetuslapsia; eikä siksi, että he eivät uskoneet Jumalaan. Siinä sanotaan, että heidän ”sydämet olivat kovettuneet”. Myös oma kova sydämemme estää meitä ymmärtämästä hengellistä totuutta.

Tämä on perussyy siihen, miksi ihmiset hänen olivat ristiriidassa Jeesuksesta. Enemmän kuin älyllistä ymmärtämistä, on tarve poistaa itsepäisyys sydämestämme.

Siksi Johanneksen työn valmistelu oli tärkeä. Hän kutsui ihmisiä katumaan tunnustamalla syntinsä, sen sijaan, että he olisivat piilottaneet sen. Jos Jeesuksen opetuslapsilla oli kova sydän, joka tarvitsi parannuksen ja synnin tunnustamisen, kuinka paljon enemmän sinulla ja minulla?

Eli mikä neuvoksi?

Tunnustus pehmentää sydäntä ja saada ymmärrystä

Tämän psalmien tunnustuksen rukoilemisesta on ollut apua. Ehkä tämän meditointi tai lausuminen toimii myös sydämessäsi.

51 Veisuunjohtajalle; Daavidin virsi,

, kun profeetta Naatan tuli hänen luokseen, sen jälkeen kuin hän oli yhtynyt Batsebaan.

Jumala, ole minulle armollinen hyvyytesi tähden; pyyhi pois minun syntini suuren laupeutesi tähden.

Pese minut puhtaaksi rikoksestani, puhdista minut synnistäni.

10 Anna minun kuulla iloa ja riemua, että ihastuisivat ne luut, jotka särkenyt olet.

11 Peitä kasvosi näkemästä minun syntejäni, pyyhi pois kaikki minun pahat tekoni.

12 Jumala, luo minuun puhdas sydän ja anna minulle uusi, vahva henki.

Psalmien 51:1-4, 10-12

Tarvitsemme tätä katumusta ymmärtääksemme, mitä tarkoittaa, että Jeesus Elävänä Sanana paljastaa Jumalan lihassa.

Hän tuli myös vihkimään “Jumalan valtakuntaan”, määritelmän mukaan poliittiseksi harjoitukseksi. Tämä on toinen alue, jolla juutalaiset ovat johtaneet tietä, esimerkkinä Karl Marx. Käytämme häntä linssinä katsoaksemme “Jumalan valtakuntaa” verrattuna ihmisten valtakuntiin, seuraavaksi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *