Skip to content

Skorpioni muinaisessa horoskoopissa

Skorpioni on kolmas eläinratamerkki ja se kuvaa myrkyllistä skorpionia. Skorpioni liittyy myös pienempiin tähdistöihin (dekaanit) Ophiucus, Serpens ja Corona Borealis. Nykypäivän horoskoopissa, jos olet syntynyt 24. lokakuuta ja 22. marraskuuta välisenä aikana, olet Skorpioni. Nykyaikaisessa horoskoopin tulkinnassa seuraat Skorpionin horoskooppineuvoja löytääksesi rakkautta, hyvää onnea, terveyttä ja saadaksesi käsitystä persoonallisuudestasi.

Mutta lueteltiinko se alun perin tällä tavalla muinaisuudessa?

Varoitus! Vastatessasi tähän avautuu horoskooppisi odottamattomilla tavoilla – matkustaen sinut eri matkalle kuin alun perin tarkoitit vain tarkistaessasi horoskooppimerkkisi…

Mistä Skorpioni syntyi?

Tässä on kuva tähdistä, jotka muodostavat Skorpionin. Näetkö kuvassa skorpionin? Siihen tarvittaisiin melko paljon mielikuvitusta!

Kuva Skorpionin tähdistä. Näetkö skorpionin?

Vaikka yhdistäisimme tähdistä muodostuvan “Skorpionin” viivoilla, skorpionin tunnistaminen on edelleen vaikeaa. Kuitenkin tämä merkki ulottuu niin kauas kuin ihmiskunnan historian tuntemme.

Skorpionin tähtikuvio, joka on yhdistetty viivoilla. Kohotettu häntä on selkeä. Mutta mistä tiedät, että se on skorpioni eikä koukku?

Tässä on yli 2000 vuotta vanha Denderan temppelin zodiakki, jossa on skorpionin kuva korostettuna punaisella ympyrällä.

Skorpioni muinaisen Egyptin Dendera-horoskoopissa

National Geographicin julisteessa esitetään Skorpioni näkymänä eteläisellä pallonpuoliskolla. Vaikka National Geographic on yhdistänyt tähdet, jotka muodostavat Skorpionin, viivoilla, on edelleen vaikea “nähdä” skorpionia tässä tähtikuviossa.

Skorpioni hahmoteltu National Geographic Zodiac julisteessa

Kuten muidenkin tähtikuviojen kohdalla, Skorpionin tähtikuvio, joka esittää iskukykyistä skorpionia, ei ole muodostunut tähtien itsensä perusteella. Sen sijaan iskevän skorpionin idea syntyi ensin. Ensimmäiset astrologit sitten asettivat tämän idean tähtien päälle toistuvaksi merkiksi. Muinaiset ihmiset pystyivät osoittamaan Skorpionin tähtikuvion lapsilleen ja kertoa niihin liittyvän tarinan.

Muinaisen eläinradan tarina

Zodiac-tähtikuviot muodostavat yhdessä tarinan – tähtien kanssa kirjoitetun astrologisen tarinan. Skorpionin merkki merkki on kolmas luku kahdestatoista. Näimme Neitsyessä että Raamattu kertoo Jumalan luoneen tähtikuvat. Tarina on siis Hänen luomansa ja se annettiin ihmiskunnan historian alussa. Tämä astrologian tarina oli se, mitä ensimmäiset ihmiset lukivat siitä, mitä me nyt tiedämme nimellä zodiac.

Alkuperäinen zodiac ei ollut horoskooppi, joka ohjaisi päivittäisiä päätöksiäsi onnen, terveyden, rakkauden ja vaurauden saavuttamiseksi syntymäpäiväsi ja planeettojen liikkeiden perusteella. Jumala asetti sen oppaaksi näyttääkseen meille oman tapansa. Hän halusi ihmisten näkevän ja muistavan nämä zodiacin tähtikuvat joka ilta. Tarina alkoi lupauksella Neitsyen siemenestä. Se jatkui Vaa’an punnitusvaakoilla, julistaen että tekojemme tasapaino on liian kevyt Taivasten valtakuntaan. Lunnaat on maksettava kevyille teoille.

Skorpioni muinaisessa horoskooppitarinassa

Mutta kuka vaatii tämän maksun? Skorpioni näyttää meille ja paljastaa taivaallisen konfliktin Neitsyen siemenen ja skorpionin välillä. Tämän konfliktin ymmärtämiseksi meidän on nähtävä Skorpioni yhdessä sen Decanin (siihen liittyvän tähtikuvion) Ophiuchuksen kanssa.

Skorpionin ja Ophiuchuksen tähtikuviot. Vuoden 1886 painoksesta Moses and Geology (Samuel Kinns, Lontoo).

Tähtikuvio kuvaa valtavaa skorpionia (Skorpioni), joka yrittää pistää mahtavaa miestä (Ophiuchusta) kantapäähän, samalla kun Ophiuchus tallaa skorpionin päälle ja samanaikaisesti painii käärmekäärmeen kanssa. Tämä valtava skorpioni nostaa häntänsä vihasta koholla ja on valmis iskemään miehen jalkaan. Tämä merkki kertoo, että tämä konflikti on elämän ja kuoleman kysymys. Skorpionissa me alamme ymmärtää maksun luonnetta, joka lunastaa meidät vapautuksesta Vaakasta, oikeuden vaakoista. Skorpioni ja Käärme (Serpens) ovat kaksi kuvaa samasta vastustajasta – Saatanasta.

Ensimmäiseen Mooseksen kirjaan, kun HERRA kertoi Käärmeelle koskien Neitsyen siemen

15 Ja minä panen vainon sinun ja vaimon välille ja sinun siemenesi ja hänen siemenensä välille; se on polkeva rikki sinun pääsi, ja sinä olet pistävä sitä kantapäähän.”

1 Mooseksen 3:15

Skorpioni iski kantapäähän, kun Jeesus ristiinnaulittiin ristillä, mutta skorpioni kärsi kuolemanvoiton, kun hän nousi kolmen päivän kuluttua. Skorpioni, Ophiucus ja Serpens ennustivat tämän kauan ennen tapahtumaa sen kautta, joka järjesti ne taivaalle.

Muiden muistama konflikti Skorpionin kanssa

Monet muinaiset kulttuurit muistavat tämän konfliktin alkaneen puutarhassa ja saavuttaneen huippunsa ristillä. Muinaiset kiinalaiset ovat jopa tallentaneet tämän taistelun alun oman kirjoituksensa sisään.

2200 eaa. Babylonian sinetti British Museumissa, joka näyttää Aadamin ja Eevan kiusauksen
Muinaisessa egyptiläisessä kuolleiden kirjassa käärme murskataan päähän

Nämä kaksi kuvaa osoittavat, miten sekä muinaiset egyptiläiset että babylonialaiset muistivat Aatamin ja Eevan Paratiisissa sekä lupauksen käärmeen pään murskaamisesta. Muinaiset kreikkalaiset muistivat tämän Scorpio-kautta.

…voit jäljittää tähtien valaisevan Ophiuchuksen itsensä: niin kirkkaasti hänen päänsä alla näkyvät hänen kimaltelevat olkapäänsä. … hänen kätensä … puristavat lujasti Käärme, joka ympäröi Ophiuchuksen vyötäröä, mutta hän, vakaasti jalkojensa ollessa hyvässä asennossa, tallaa valtavan hirviön, jopa Skorpioni, seisoo pystyssä silmällään ja rinnallaan.

Aratus lainaa Exodusta 4. vuosisadalta eaa. kreikkalaista runoilijaa

Käärmeet ja kruunu Corona Borealisissa

Kolmas dekaani, joka liittyy Skorpioniin, on Corona Borealis – kruunu, joka on asetettu Ophiuchuksen ja Serpensin yläpuolelle. Harkitse tyypillistä astrologista kuvaa, jossa nämä kolme Skorpionin Decania näytetään yhdessä.

Ophiuchus ja Serpens katselevat Corona Borealis – kruunua

Molemmat Ophiucus ja Serpens katsovat Kruunua – tähdistöä, joka tunnetaan nimellä Corona Borealis. Itse asiassa nämä kaksi käyvät taistelua tästä Kruunusta ja voimme nähdä, että Serpens yrittää tarttua Corona Borealikseen.

– Käärme (Serpens) tähdistö läheltä – kurkottaa kruunuun – Corona Borealis

Serpens pyrkii saavuttamaan Kruunun. Tämä kuvastaa konfliktin luonnetta näiden kahden välillä. Tämä ei ole vain kamppailu kuolemaan asti, vaan myös taistelu vallan ja hallinnan puolesta. Käärme ja Ophiucus taistelevat päättääkseen, kuka saa Kruunun.

Skorpioni tarina – sinulle ja minulle

Skorpio on kaikkia ihmisiä varten, ei vain niitä, jotka ovat syntyneet 24. lokakuuta – 22. marraskuuta välisenä aikana. Skorpio ei johda enemmän vaurauteen tai rakkauteen, mutta se on ikivanhoista ajoista lähtien kuvattu tähtien avulla meille kaikille tietääksemme, millaisiin äärimmäisiin toimiin Luojamme ryhtyisi lunastaakseen meidät kevyistä teoistamme. Se vaatii suuren kamppailun kuolemaan asti ja oikeuden hallita voittajalle. Siksi ‘hallitsija’ on ‘Kristuksen’ merkitys.

Skorpionin horoskooppi kirjoituksissa

Koska horoskooppi tulee kreikan sanasta ‘Horo’ (tunti) ja profeetalliset kirjoitukset merkitsevät meille tärkeitä aikoja, voimme huomata heidän Skorpionin ‘tuntinsa’. Skorpionin horo on

31 Nyt käy tuomio tämän maailman ylitse; nyt tämän maailman ruhtinas pitää heitettämän ulos. 32 Ja kun minut ylennetään maasta, niin minä vedän kaikki tyköni.” 33 Mutta sen hän sanoi antaen tietää, minkäkaltaisella kuolemalla hän oli kuoleva.

Johanneksen 12:31-33

30 En minä enää puhu paljoa teidän kanssanne, sillä maailman ruhtinas tulee, ja minussa hänellä ei ole mitään.

Johanneksen 14:30

Sanomalla “Nyt on hetki” Jeesus merkitsee meille ‘horoa’. Skorpioni kertoo meille taistelusta siitä, kuka hallitsee. Näin Jeesus kutsuu Saatanaa “tämän maailman ruhtinaaksi”, ja sina tuntina hän oli tulossa kohtaamaan hänet taistelussa. Saatana hallitsee meitä kaikkia, koska meidän hyvien tekojemme vaaka on kevyt. Mutta Jeesus sanoi luottavaisesti, että hänellä “ei ole valtaa minun ylitseni”, mikä tarkoittaa, että synnin ja kuoleman valta ei hallitse häntä. Tuo horo testasi tämän lausunnon, kun nämä kaksi vastustajaa kohtasivat toisensa.

Skorpioni-lukemasi muinaisesta horoskoopista

Sinä ja minä voimme soveltaa Scorpio-horoskoopin lukemista tänään seuraavien ohjeiden avulla.

Skorpioni kertoo meille, että meidän täytyy palvella jotakuta. Jollakulla on vaatimus sydämesi kruunusta. Se ei ole rakastaja, puoliso tai suhde, jolla on viimeinen vaatimus sydämesi kruunuun. Se on joko “tämän maailman ruhtinas” tai “Kristus” – se, joka hallitsee Jumalan valtakuntaa. Ota nyt selvää, kuka hallitsee sydämesi kruunua. Jos elät pelastaaksesi oman elämäsi, olet antanut kruunusi “tämän maailman ruhtinaalle” ja menetät elämäsi. Koska Skorpionin piirteitä ovat tappaminen, varastaminen ja tuhoaminen, hän ei ole sopiva sinulle, jos hänellä on kruunusi. Tarkastele itseäsi nähdäksesi, tarvitsetko “parannusta”, kuten Jeesus niin selkeästi opetti. Voit löytää hyviä esimerkkejä saadaksesi paremman käsityksen siitä, mitä tämä tarkoittaa. Se ei ole planeettojen vaan sydämesi, joka määrää lopputuloksen sinulle. Hyviä esimerkkejä seurata eivät ole pyhiä pyhimyksiä, vaan tavallisia ihmisiä tavallisilla ominaisuuksilla, jotka katuvat. Katumus voidaan tehdä viikon jokaisena päivänä, ja siitä voisi ehkä tulla tapa tehdä se päivittäin.

Kahden suuren vastustajan välinen taistelu jatkuu Jousimiehen kanssa (tai ymmärrettynä jo alkaen Neitsyen kanssa).

Jos haluat mennä syvemmälle SKORPIONIN kirjoitettuun tarinaan, katso:

Lataa Zodiac-luvut PDF-muodossa kirjana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *