Skip to content

Ajaton Lupaus Huomaamattomalle Miehelle

00:0000:00Käytä ylös/alas-nuolinäppäimiä äänenvoimakkuuden lisäämiseksi tai vähentämiseksi.

Tämän päivän maailmanlaajuiset uutisotsikot unohtuvat nopeasti, kun siirrymme toisiin huvituksiin, mestaruuskilpailuihin, tai poliittisiin tapahtumiin. Yhden päivän kohokohta unohtuu nopeasti seuraavana. Näimme edellisessä artikkelissamme , että tämä oli totta, Aabrahamin muinaisena aikana. Tärkeät saavutukset, jotka kiinnittivät ihmisten huomion 4000 vuotta sitten, ovat nyt unohdettu. Mutta yksilölle hiljaa sanottu lupaus, vaikka maailma ei silloin huomioinut sitä, kasvaa ja avautuu edelleen silmiemme edessä. Aabrahamille 4000 vuotta sitten annettu lupaus on toteutunut. Ehkä Jumala on olemassa ja toimii maailmassa.

Abrahamin valitus

Audiosoitin00:0000:00Käytä ylös/alas-nuolinäppäimiä äänenvoimakkuuden lisäämiseksi tai vähentämiseksi.

On kulunut useita vuosia siitä kuin lupaus kirjoitettiin (Genesis 12). Tottelevaisesti, Aabraham oli muuttanut Kanaaniin (luvattuun maahan) nykyiseen Israeliin, mutta luvatun pojan syntymä ei tapahtunut. Joten Aabraham alkoi olla huolissaan.

Silloin Abramille tuli näyssä Herran sana:

“Älä pelkää, Abram. Minä olen sinun kilpesi, sinun erittäin suuri palkintosi.”

Mutta Abram sanoi: “Oi Suvereeni HERRA, mitä sinä voit antaa minulle, koska olen lapseton ja se, joka perii tilani, on damaskoksen Elieser?” Ja Abram sanoi: “Et ole antanut minulle lapsia; niin palvelija perheessäni on oleva perillinen.” (1. Moos. 15:1-3)

Jumalan lupaus

Audiosoitin00:0000:00Käytä ylös/alas-nuolinäppäimiä äänenvoimakkuuden lisäämiseksi tai vähentämiseksi.

Aabraham leiriytyi maassa, odottaen hänelle luvatun “suuren kansakunnan” alkua. Mutta mitään ei ollut tapahtunut, ja hän oli noin 85-vuotias (muutto oli tapahtunut kymmenen vuotta sitten). Hän valitti Jumalalle, ettei hän pitänyt lupaustaan. Heidän keskustelunsa jatkui:

Silloin hänelle tuli tämä Herran sana: “Tämä mies ei ole sinun perillinen, vaan poika, joka tulee omasta ruumiistasi, on sinun perillinen.” Hän vei hänet ulos ja sanoi: “Katso taivaalle ja laske tähdet – jos todella voit laskea ne.” Sitten hän sanoi hänelle: “Niin tulee sinun jälkeläisesi.” (1. Moos. 15:4-5)

Joten Jumala laajensi alkuperäistä lupaustaan , julistamalla että Aabraham saisi pojan, josta tulisi yhtä lukematon kansa kuin taivaan tähdet. Ja näille ihmisille annettaisiin Luvattu maa – jota nykyään kutsutaan Israeliksi.

Abrahamin vastaus: Ikuinen vaikutus

Audiosoitin00:0000:00Käytä ylös/alas-nuolinäppäimiä äänenvoimakkuuden lisäämiseksi tai vähentämiseksi.

Miten Aabraham vastaisi laajennettuun lupaukseen? Tässä on lause, jota Raamattu itse pitää yhtenä tärkeimmistä lauseistaan. Se auttaa meitä ymmärtämään Raamattua ja näyttää Jumalan sydämen. Se sanoo:

Abram uskoi Herraa, ja hän piti sitä vanhurskaudeksi. (15. Moos. 6:XNUMX)

On helpompaa ymmärtää, jos korvaamme pronominit nimillä, se lue:

Abram uskoi Herran, ja Herra hylkäsi sen Abramille vanhurskaudeksi. (1. Moos. 15:6)

Se on niin pieni, yksinkertainen lause, mutta se on todella merkittävä.

Miksi?

Koska tässä pienessä lauseessa Abraham saa ‘vanhurskauden’ . Tämä on yksi – ja ainoa – ominaisuus, joka meidän on saatava pääsemään oikeaan asemaan Jumalan edessä.

Tarkastellaan ongelmaamme: korruptio

Audiosoitin00:0000:00Käytä ylös/alas-nuolinäppäimiä äänenvoimakkuuden lisäämiseksi tai vähentämiseksi.

Jumalan näkökulmasta, vaikka meidät luotiin Jumalan kuvaksi jotain tapahtui, joka turmeli meidät. Raamattu sanoo:

HERRA katsoo alas taivaasta ihmislapsiin nähdäkseen, onko ketään ymmärtäväistä, ketään, joka etsii Jumalaa. Kaikki ovat kääntyneet sivuun, he ovat yhdessä turmeltuneet; ei ole ketään joka tekee hyvää, ei edes yksi . (Psalmi 14:2-3)

Korruptoitumisemme on johtanut siihen, että emme tee sitä, mikä on hyvää – aiheuttaen tyhjyyttä ja kuolemaa. (Jos epäilet tätä, lue maailman uutisotsikot ja katso mitä ihmiset ovat tehneet viimeisen 24 tunnin aikana.) Seurauksena on, että olemme erossa Vanhurskasta Jumalasta, koska meiltä puuttuu vanhurskaus.

Turmeltuneisuutemme karkottaa Jumalaa samalla tavalla kuin me pysyisimme erossa kuolleen rotan ruumiista. Emme haluaisi mennä sen lähelle. Joten profeetta Jesajan sanat Raamatussa toteutuivat.

Minusta kaikista on tullut saastaisen kaltaisia, ja kaikki meidän vanhurskautemme ovat kuin saastaisia ​​riepuja; me kaikki kutistumme kuin lehti, ja syntimme pyyhkäisevät meidät pois kuin tuuli . (Jesaja 64:6)

Abraham ja vanhurskaus

Audiosoitin00:0000:00Käytä ylös/alas-nuolinäppäimiä äänenvoimakkuuden lisäämiseksi tai vähentämiseksi.

Mutta täältä Aabrahamin ja Jumalan välisestä keskustelusta löydämme julistuksen, että Aabraham oli saavuttanut “vanhurskauden”, sellaisen, jonka Jumala hyväksyy – vaikka Aabraham ei ollutkaan synnitön. Joten mitä Abraham ‘teki‘ saadakseen tämän vanhurskauden? Siinä sanotaan yksinkertaisesti, että Abraham ‘uskoi’. Vain uskoi?! Yritämme ansaita vanhurskauden, tekemällä niin monia asioita, mutta tämä mies, Aabraham, sai sen yksinkertaisesti ‘uskomalla’ .

Mutta mitä usko tarkoittaa? Ja mitä tekemistä tällä on, sinun ja minun vanhurskauteni kanssa? Ajatellaan sitä seuraavaksi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *