Skip to content

Ainutlaatuisin kirja: Mikä on sen viesti?

Loistavat ja luovat kirjailijat ovat kirjoittaneet monia mahtavia kirjoja vuosisatojen aikana. Erilaisista kulttuureista peräisin olevat useilla kielillä kirjoitetut eri genren kirjat ovat rikastaneet, tiedottaneet ja viihdyttäneet ihmiskuntaa sukupolvien ajan.

Raamattu on ainutlaatuinen kaikkien näiden suurten kirjojen joukossa. Se on ainutlaatuinen monella tavalla.

Sen nimi – Kirja

Raamattu tarkoittaa kirjaimellisesti “Kirjaa”. Raamattu oli ensimmäinen teos historiassa, joka koottiin nykyään yleisesti käytössä olevaan kirjamuotoon käyttäen sivuja. Aikaisemmin ihmiset säilyttivät “kirjoja” pergamenttikääröinä. Rakenteen muutos käärimisestä sidottuihin sivuihin mahdollisti suurten määrien säilyttämisen kompaktissa ja kestävässä muodossa. Tämä edisti lukutaidon lisääntymistä, kun yhteiskunnat omaksuivat sidotun kirjasinmuodon.

Puretut Kuolleenmeren kääröt
Abraham Meir Habermann, PD-British Mandate Palestine-URAA, Wikimedia Commonsin kautta

Useita kirjoja ja kirjoittajia

Raamattu on kokoelma 69 kirjaa, jotka on kirjoittanut useita kymmeniä kirjoittajia. Tämän vuoksi on ehkä tarkempi ajatella Raamattua pikemminkin kirjastona kuin yhtenä kirjana. Nämä kirjoittajat olivat peräisin eri maista, puhuivat eri kieliä ja olivat eri sosiaalisissa asemissa. Kirjoittajien taustalla on ollut pääministereitä, kuninkaita, korkeita virkamiehiä sekä paimenia, rabbeja ja kalastajia. Kuitenkin nämä kirjat muodostavat yhtenäisen teeman. Se on huomionarvoista. Otetaan esimerkiksi kiistanalainen aihe tänä päivänä, kuten taloustiede. Jos tarkastelet alan eturivin kirjoittajia, huomaat, kuinka he ristiriidassa ja eri mieltä keskenään. Näin ei ole Raamatun kirjojen kanssa. Ne muodostavat yhtenäisen teeman, vaikka niiden taustalla on erilaisia taustoja, kieliä ja sosiaalisia asemia.

Vanhin kirja

Kesti yli 1500 vuotta, ennen kuin nämä kirjat kirjoitettiin alusta loppuun. Itse asiassa Raamatun ensimmäiset kirjoittajat kirjoittivat kirjansa noin 1000 vuotta ennen kuin muut maailman varhaisimmat kirjoittajat aloittivat kirjoittamisen.

Raamatun aikaväli ja jotkut sen tärkeimmistä hahmoista näkyvät aikajanalla. Huomaa kuinka paljon myöhemmin “Historian Isä” sekä muut suuret historialliset tapahtumat ja henkilöt tulevat. Raamattu on muinainen

Eniten käännetty kirja

Raamattu on maailman käännetyin kirja, jossa ainakin yksi sen teoksista on käännetty yli 3500 kielelle (7000:sta).

Monipuoliset kirjoitustyylilajit

Raamatun kirjat edustavat laajaa kirjoa erilaisia kirjallisuuden genrejä. Historiaa, runoutta, filosofiaa, profetiaa – kaikki nämä sisältyvät eri Raamatun kirjoihin. Nämä kirjat katsovat menneisyyteen muinaisuuteen ja myös eteenpäin historian loppuun.

… Mutta sen viestiä ei tunneta helposti.

Tämä kirja on myös pitkä kirja, jossa on monimutkainen eeppinen tarina. Koska sen asetelma on niin muinaisaikainen, sen teema niin syvällinen ja sen laajuus niin laaja, monet eivät tunne sen viestiä. Monet eivät tajua, että vaikka Raamattu on laajuudeltaan valtava, se keskittyy hyvin henkilökohtaiseen kutsuun. Voit ottaa erilaisia näkökulmia ymmärtääksesi Raamatun tarinan. Alla oleva luettelo tarjoaa joitain näkökulmia tällä verkkosivustolla:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *