Skip to content

Vaaka muinaisessa horoskoopissa

Vaaka on toinen zodiac-tähdistö ja tarkoittaa ‘vaaka’. Nykypäivän horoskoopissa, jos olet syntynyt 24. syyskuuta ja 23. lokakuuta välisenä aikana, olet Vaaka. Nykypäivän horoskooppi ohjaa kohtaloasi ja siunaustasi syntymäpäiväsi perusteella kahdentoista Zodiac-merkin suhteen ja antaa oivalluksia persoonallisuudestasi. Nykyaikainen astrologia käyttää horoskooppia opastamaan meitä kohti todellista rakkautta (rakkauden horoskooppi) tai tekemään päätöksiä hyvän onnen ja menestyksen saavuttamiseksi ihmissuhteissa, terveydessä ja vauraudessa. Mutta oliko se alkuperäinen merkitys?

Ole varoittanut! Tämän kysymyksen vastaaminen avaa horoskooppisi odottamattomilla tavoilla – aloittaen sinut erilaiselle matkalle kuin alun perin tarkoituksesi oli vain tarkistaa horoskooppimerkkisi…

Vaaka tähdistö

Vaaka tähden valokuva. Näetkö tasapainotusvaa’at?

Libra on tähtien muodostama vaaka- tai tasapainosymboli. Tässä on kuva Libran tähtikuviosta. Voitko nähdä “vaaka-asteikot” tässä tähtikuvan kuvassa? Ei, niitä ei näy.

Vaaka tähdistö, jossa tähdet on yhdistetty viivoilla

Libra on tähtien muodostama vaaka- tai tasapainosymboli. Tässä on kuva Libran tähtikuviosta. Voitko nähdä “vaaka-asteikot” tässä tähtikuvan kuvassa? Ei, niitä ei näy.

Muinaisen Egyptin horoskoopissa

Tässä on kuva Egyptin Denderan temppelin horoskoopista, joka on yli 2000 vuotta vanha, ja Vaaka on ympyröity punaisella.

Dendera Zodiac Vaaka ympyröitynä

National Geographicin alla oleva horoskooppiposteri näyttää Vaa’an tähtikuvion Eteläisellä pallonpuoliskolla. Kuitenkin kolmio ei näytä lainkaan vaaka-asteikolta.

National Geographic -juliste Zodiac-tähtikuvioista. Vaaka on ympyröity punaisella

Tämä tarkoittaa sitä, että taivaallisten vaaka-asteikkojen Vaa’an tähtikuvio ei synny itsestään. Sen sijaan vaaka-asteikon idea oli ensin olemassa. Ensimmäiset astrologit sitten liittivät tämän idean tähtikuvioon, joka toimi muistin apuna toistuvana merkkinä. Muinaiset ihmiset pystyivät osoittamaan Vaa’an tähtikuvion lapsilleen ja kertoa heille tarinan, joka liittyi vaaka-asteikkoon. Tämä oli sen alkuperäinen astrologinen tarkoitus.

Tähdistöjen kirjoittaja

Zodiacin tähtikuvioista muodostuu yhdessä tarina – kirjoitettuna tähtiin. Mutta kuka kirjoitti tämän tarinan?

Raamatun vanhin kirja, kirjoitettu jopa Mooseksen kirjojen edeltä, on Job. Job mainitsee myös tähtikuvioita ja vahvistaa, että Jumala on luonut ne:

hän loi Seulaset ja Kalevanmiekan, Otavan ja eteläiset tähtitarhat;

Jobin 9:9

Zodiacin kaksitoista tähtimerkkiä muodostavat Tarinan, jonka Luoja on antanut. Tämä Tarina kertoo kosmisesta taistelusta Hänen ja Hänen Vastustajansa välillä. Neitsyt on Tarinan ensimmäinen luku – tuleva Siemen Neitsyt-naisesta – kirjoitettuna yötaivaalle kaikkien kansojen nähtäväksi.

Vaaka luku muinaisessa horoskoopissa

Tämä on toinen luku Tarinassamme. Vaaka maalasi toisen merkin yötaivaalle kaikille kansoille. Siinä näemme Jumalan oikeuden merkin. Taivaalliset vaakakupit kuvaavat vanhurskautta, oikeutta, järjestystä, hallintoa ja Hänen valtakuntansa hallinnollisia instituutioita. Joten Vaakassa kohtaamme ikuisen oikeuden, syntiemme seurausten punnitsemisen ja lunastuksen hinnan.

Valitettavasti tuomio ei ole meille suotuisa. Kirkkain tähti on ylävarren päässä vaakakupissa – hyvien tekojemme tasapaino osoittautuu keveäksi.

Vaaka Psalmien todistaja

 Psalmit julistavat saman tuomion.

Turvatkaa häneen joka aika, te kansa; vuodattakaa hänen eteensä sydämenne. Jumala on meidän turvamme. Sela.

Psalmien 62:9

Niinpä astrologinen Vaaka-merkki muistuttaa meitä tekojemme tasapainon riittämättömyydestä. Jumalan valtakunnan oikeudenmukaisuudessa meistä jokainen havaitaan omistavan vain kevyen hengenpainon verran hyviä tekoja – puutteellisia ja riittämättömiä.

Mutta meillä on toivoa. Samoin kuin velanmaksuissa ja velvoitteissa, on olemassa hinta, joka voi kattaa puutteellisuutemme. Mutta se ei ole helppo hinta maksettavaksi. Psalmit julistavat.

Kukaan ei voi veljeänsä lunastaa eikä hänestä Jumalalle sovitusta maksaa.

Psalmien 49:8

Kuten Job tiesi lunastajansa, joka tasapainottaisi hänen velkansa taivaan edessä, samoin myös Zodiac-merkit osoittavat meille, miten voimme tuntea tämän saman lunastajan, joka voi auttaa meitä tarpeessamme.

Vaakahoroskooppi kirjoituksissa

Koska Horoskooppi tulee kreikan kielen sanasta “Horo” (tunti) ja profeetalliset kirjoitukset merkitsevät tärkeitä hetkiä meille, voimme ottaa huomioon Libran “tunnin”. Libran horoskooppilukeminen näistä kirjoituksista on:

Mutta kun aika oli täytetty, lähetti Jumala Poikansa, vaimosta syntyneen, lain alaiseksi syntyneen,

lunastamaan lain alaiset, että me pääsisimme lapsen asemaan.

Galatalaisille 4:4-5

Sanomalla “ajan täyttyneen” evankeliumi merkitsee meille erityistä “horoa” luettavaksi. Tämä tunti ei perustu syntymäaikaasi, vaan se on asetettu ajan alussa. Sanomalla, että Jeesus “syntyi naisesta”, se viittaa Neitsyeen ja hänen Siemenensä.

Kuinka hän tuli?

Hän tuli “lain alaiseksi”. Hän tuli Libran punnusten alle.

Miksi hän tuli?

Hän tuli “lunastamaan” meidät, jotka olivat “lain alaisia” – Libran vaakojen alla. Ne meistä, joiden tekojen vaaka on liian kevyt, hän voi lunastaa. Tämän jälkeen seuraa lupaus “otosta lapseuteen”.

Vaakahoroskooppisi lukeminen

Sinä ja minä voimme soveltaa Libran horoskooppilukemista tänään seuraavien ohjeiden avulla.

Libra muistuttaa meitä siitä, että varallisuuden tavoittelu voi helposti muuttua ahneudeksi, ihmissuhteiden tavoittelu voi nopeasti saada meidät kohtelemaan muita kuin kertakäyttöesineitä, ja on todennäköistä, että tallaat ihmisiä jalkoihisi tavoitellessasi onnea. Libra kertoo meille, että tällaiset piirteet eivät ole yhteensopivia oikeudenmukaisuuden vaakojen kanssa. Joten arvioi nyt, mitä teet elämässäsi. Ole varovainen, sillä Libra ja kirjoitukset varoittavat meitä siitä, että Jumala tuomitsee jokaisen teon, myös jokaisen kätketyn asian.

Jos tekojesi vaaka on liian kevyt sinä päivänä, tarvitset Lunastajan. Tutki nyt kaikki vaihtoehtosi, mutta muista, että Neitsyen Siemen tuli voidakseen lunastaa sinut. Käytä Jumalan sinulle antamaa kykyä aistia oikea ja väärä elämässäsi. Mitä “ottaminen lapseuteen” tarkoittaa Libran horoskooppilukemisessa ei ehkä ole selvää tällä hetkellä, mutta jos jatkat päivittäistä kysymistä, koputtamista ja etsimistä, Hän opastaa sinua. Tätä voidaan tehdä milloin tahansa minkä tahansa päivän aikana, koko viikon ajan.

Vaaka & Skorpioni

Libran kuva on muuttunut ihmiskunnan historian alusta lähtien. Varhaisissa astrologisissa kuvissa ja tähtien nimeämisessä Librassa näemme Skorpionin kynnet yltävän tarttumaan Libraan. Kirkkain tähti Zubeneschamali tulee arabiankielisestä sanonnasta “al-zuban al-šamāliyya”, joka tarkoittaa “pohjoinen kynsi”. Libran toiseksi kirkkain tähti, Zubenelgenubi, tulee arabiankielisestä sanonnasta “al-zuban al-janūbiyy”, joka tarkoittaa “eteläinen kynsi”. Skorpionin kaksi kynsiä tarttuvat kiinni Libraan. Tämä paljastaa suuren kamppailun, joka käydään näiden kahden vastustajan välillä. Miten tämä kamppailu etenee, tutkimme seuraavaksi Skorpionin kautta. Saadaksesi ymmärryksen Zodiacin tarinasta sen alusta asti, katso Neitsyen merkkiä.

Jotta voit syventyä Libran kirjoitetun tarinan ymmärtämiseen, tutustu seuraaviin osioihin:

Lataa Zodiac-luvut PDF-muodossa kirjana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *